Hjemmelavede forårsruller med skvalderkål
Skribent: 
Hjemland: Kina
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
 
Ingredienser
Dej:
  • 4 dl hvedemel
  • 1 dl vand
  • Lidt fint salt
Fyld
  • 500 g hakket svinekød
  • Lidt olie til stegning
  • 1 rød chili (afhænger af hvor stærk den er)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 pakke opblødt vermicelli nudler (40 g)
  • 2 gulerødder skåret i tynde stænger
  • En god portion blandet grønt som squash, spidskål og pepperfrugt eller hvad man lige har på køl.
  • 1 Stort bundt friskplukket skvalderkål
  • 3 spsk soya
  • 2 spsk østerssovs
  • 1 spsk sukker
  • 1 l smagsneutral olie til fritering.
Fremgangsmåde
Dej:
  1. Start med at lave dejen til forårsrullerne. Bland salt med vand og hæld det langsomt i melen, og rør godt rundt.
  2. Æld dejen godt igennem indtil den er fast og ikke klistre.
  3. Hæld lidt smagsneutral olie over dejen og lad den stå tildækket i 20-30 minutter.
  4. Æld den derefter igen og skær den i golfbold-store stykker.
  5. Pensel stykker ne med olie og lad dem stå imens fyldet gøres klar.
Fyld:
  1. Lav fyldet til forårsrullerne ved at stege kød og grøntsager sammen med lidt hvidløg og chili.
  2. Lad vermicelli nudlerne stå og bløde op i en skål med koldt vand i 10-15 minutter.
  3. Når nudlerne er bløde nok, steges de sammen med kød og grøntsager.
  4. Til sidst tilsættes den hakkede skvalderkål.
  5. Tilsæt nu soya, østerssovs og sukker.
  6. Smag fyldet til med salt og sukker.
Forårsruller:
  1. Når fyldet er klar skal rullerne laves. Tag et stykke dej og pres den flad med fingrene.
  2. Glat nu dejen ud med fingrende og træk i den så den bliver nærmest gennemsigtig tynd. (brug eventuelt lidt mere olie).
  3. Læg fyldet i midten af dejen og pak enderne sammen og rul resten godt sammen.
  4. Opvarm olien i en pande og steg forårsrullerne til de er gyldne og sprøde. (Olien må ikke begynde at ryge da dette betyder at den er blevet for varm)
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/hjemmelavede-foraarsruller-skvalderkaal/