Hjemmelavet chiliolie
Skribent: 
Hjemland: Kina
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
Antal personer: 2 dl
 
Ingredienser
  • 3 dl oile (peanutolie, rapsolie, solsikkeolie, vindruekerneolie)
  • 5 stjernneanis
  • 2 laurbærblade
  • 3 spsk Sichuan peppercorn
  • 1 dl asiatiske knuste chili flager (Kan købes i asiatiske butikker)
  • 1 spsk lyse sesamfrø
  • 2 spsk chinkiang eddike (Sort kinesisk eddike)
  • 1 knivspids salt
Fremgangsmåde
  1. Opvarm olien sammen med stjerneanis, laurbærblade, knuste peppekorn indtil det olien begynder at boble.
  2. Lad olien boble ved svag varme i 10 minutter, krydderierne må ikke brænde på!
  3. Kassér nu de hele krydderier og hæld den varme olie over chiliflager blandet med sesamfrø og rør godt rundt.
  4. Tilsæt nu chinkiang eddike og rør rundt.
  5. Mens olien stadig er varm, hældes den på et rengjort glas og opbevares enten på køl eller i skabet. Den kan holdes sig i op til 7 måneder på denne måde, nogle gange meget længere.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/hjemmelavet-chiliolie/