Kålsuppe med judasøre og røget flæsk
Skribent: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
 
Ingredienser
  • 150 g røget flæsk skåret i tern
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 halvt hoved savoykål eller spidskål.
  • 0,5 flaske hvidvin
  • 1 l okse, kylling eller grøntsagsfond
  • 1 håndfuld hakkede judasøre
  • 0,5 tsk knuste enebær
  • 3 kniste friskhakket salvie og (eller) timian
  • 2 laurbærblade
  • Salt og pepper
  • 1 håndfuld spidskål eller mere sawoykål.
  • Frisk revet gouda eller andet god smelteost
  • Friskrevet parmesanost
  • 1 baguette eller ciabattabrød skåret i skiver
Fremgangsmåde
  1. Steg det røgede flæsk indtil det bliver gyldent.
  2. Tilsæt hakket løg, hvidløg og savoykål og steg sammen med flæsk i 10-15 minutter, ved medium varme.
  3. Tilsæt hvidvin, fond, svampe, laurbærblad, timian, salvie enebær, salt og pepper. Lad suppen simre ved medium varme i 30-45 minutter.
  4. Når suppen er færdig kommes den i mindre skåle eller andre ildfaste beholdere (Du kan også vælge at servere suppen i en stor gryde) Kom en eller to skiver brød ovenpå suppen og drys med frisk revet gouda og parmesanost.
  5. Giv suppen 5-10 minutter i ovnen, så osten smelter og bliver gylden.
  6. Prikken over i'et kunne eventuelt være lidt frisk hakket vilde sandløg, ramsløg eller purløg.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/kaalsuppe-med-judasoere/