Pluk blomsterne af klaserne og undgå så vidt muligt grønne dele, da saften så kan blive bitter.
Kom blomsterne i en stor gryde eller skål (Undgå at vaske blomsterne, man kan nøjes med at ryste dem fri for smådyr og visne blomster).
Tilsæt saft og skal af en citron.
Kom vandet i en gryde og giv det et opkog sammen med sukker og citronsyre. Rør rundt indtil sukkeret er helt opløst.
Hæld sukker-vandet over de afklippede blomster og stil skålen tildækket, et køligt sted.
Lad saften trække i 3-5 dage. Husk at røre rundt engang i mellem.
Efter 3-5 dage filteres blomsterne fra og kasseres.
Hæld den færdige saft i rene skoldede flasker eller isterningeposer (Jeg plejer at gemme den første flaske på køl, resten hældes i isterningeposer. På denne måde er der altid mulighed for en lille kølig drink når solen skinner). Der skal ca 1 del saft til 4 dele vand.
Tip: Vælger man at blande lidt mørklilla syrener i sin opskrift, får saften en smuk rosa farve.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/syrensaft-frisk-laekker-sommerdrik/