Syrensaft - Frisk og lækker sommerdrik
Skribent: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
 
Ingredienser
  • 30-40 blomster klaser
  • Saft og skal fra 1 økologisk citron
  • 1 tsk citronsyre
  • 1 kg sukker
  • 2 l vand
Fremgangsmåde
  1. Pluk blomsterne af klaserne og undgå så vidt muligt grønne dele, da saften så kan blive bitter.
  2. Kom blomsterne i en stor gryde eller skål (Undgå at vaske blomsterne, man kan nøjes med at ryste dem fri for smådyr og visne blomster).
  3. Tilsæt saft og skal af en citron.
  4. Kom vandet i en gryde og giv det et opkog sammen med sukker og citronsyre. Rør rundt indtil sukkeret er helt opløst.
  5. Hæld sukker-vandet over de afklippede blomster og stil skålen tildækket, et køligt sted.
  6. Lad saften trække i 3-5 dage. Husk at røre rundt engang i mellem.
  7. Efter 3-5 dage filteres blomsterne fra og kasseres.
  8. Hæld den færdige saft i rene skoldede flasker eller isterningeposer (Jeg plejer at gemme den første flaske på køl, resten hældes i isterningeposer. På denne måde er der altid mulighed for en lille kølig drink når solen skinner). Der skal ca 1 del saft til 4 dele vand.
  9. Tip: Vælger man at blande lidt mørklilla syrener i sin opskrift, får saften en smuk rosa farve.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/syrensaft-frisk-laekker-sommerdrik/