Grillet sild med safran couscous og tomat salsa
Skribent: 
Hjemland: Østen
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
Marineret sild
  • 6 afrensede silde fileter
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt hakket persille
Couscous salat
  • Hakket persille
  • 2 dl couscous
  • 5-6 safran tråde
  • Saften af en citron
  • Lidt feta
  • 2 spsk oliven olie
  • List salt
Tomat salsa
  • 1 pakke san marzano tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl rødvin eller hvidvin
  • 1 håndfuld kalamata oliven
Garniture
  • Græsk yoghurt
  • Hakket persille
Fremgangsmåde
  1. Læg silde fileterne i en pose med olie, salt, hvidløg og persille. (Mariner i minimum 1 time)
  2. Kom safran i en morter, sammen med lidt salt. Knus den helt fint. Tilsæt kogende vand og safran vandet er klar!
  3. Kom couscousen i en skål og hæld kogende vand samt safran vandet over så det lige dækker. Læg en tallerken henover skålen og lad den stå og dampe i 5-10 minutter.
  4. Bland nu den færdige couscous med hakket persille og feta og smag den til med olivenolie, salt og citronsaft.
  5. Skær tomaterne i mindre stykker og steg dem i hvidløg og persille på en varm pande.
  6. Tilsæt vin og en smule balsamico. Lad den koge ind til en tyk sauce. Tomaterne må gerne stadig have en smule form.
  7. Tag sildene op af marinaden og læg dem på en varm grill/eller pande.
  8. Server den grillede fisk på en bund af couscous salat toppet med tomat salsa og en klat græsk yoghurt.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/sild-med-couscous-tomat-salsa/