Nordisk pizza med vilde urter og stenbidderrogn
Skribent: Stephanie Straube Alemanno
Hjemland: Nordisk
Forberedelsestid:
Tilberedningstid:
Samlet tid:
Antal personer: 4
- 2 dl speltmel
- 5 dl hvedemel
- 0,5 dl hampmel eller tangmel (kan udelades)
- 1 pakker tørgær
- 2 dl varmt vand
- 2 tsk salt
- 3 spsk oliven olie
- Rå eller røget laks
- Stenbidderrogn
- Yoghurt ost eller feta
- Fennikel
- Løgkarse
- 1 bundt vilde urter som (brøndkarse, sødskærm, løgkarse og ramsløg)
- Oliven olie
- Start med at blande de to (eller tre) slags med sammen. Tilsæt salt og rør rundt.
- Rør nu tørgæren op det varme vand og tilsæt olien.
- Tilsæt det herefter langsomt til mel blandingen.
- Rør godt rundt og lad dejen hæve i 30 minutter.
- Når dejen er hævet rulles den ud på bordet og skæres ud i mindre stykker.
- Uden at arbejde for meget med dejen, trykkes den flad og rulles herefter tyndt ud.
- Smør en blanding af olivenolie, parmesan og vilde urter ud på pizza dejen og drys med salt.
- Pynt nu pizzaen med løgkarse og bag den i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.
- Når pizzaen har kølet af pyntes den færdig med laks, stenbidderrogn, fennikel, friskost og urter.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/nordisk-pizza-urter-stenbidderrogn/
3.5.3226