Nordisk pizza med vilde urter og stenbidderrogn
Skribent: 
Hjemland: Nordisk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • 2 dl speltmel
  • 5 dl hvedemel
  • 0,5 dl hampmel eller tangmel (kan udelades)
  • 1 pakker tørgær
  • 2 dl varmt vand
  • 2 tsk salt
  • 3 spsk oliven olie
  • Rå eller røget laks
  • Stenbidderrogn
  • Yoghurt ost eller feta
  • Fennikel
  • Løgkarse
  • 1 bundt vilde urter som (brøndkarse, sødskærm, løgkarse og ramsløg)
  • Oliven olie
Fremgangsmåde
  1. Start med at blande de to (eller tre) slags med sammen. Tilsæt salt og rør rundt.
  2. Rør nu tørgæren op det varme vand og tilsæt olien.
  3. Tilsæt det herefter langsomt til mel blandingen.
  4. Rør godt rundt og lad dejen hæve i 30 minutter.
  5. Når dejen er hævet rulles den ud på bordet og skæres ud i mindre stykker.
  6. Uden at arbejde for meget med dejen, trykkes den flad og rulles herefter tyndt ud.
  7. Smør en blanding af olivenolie, parmesan og vilde urter ud på pizza dejen og drys med salt.
  8. Pynt nu pizzaen med løgkarse og bag den i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.
  9. Når pizzaen har kølet af pyntes den færdig med laks, stenbidderrogn, fennikel, friskost og urter.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/nordisk-pizza-urter-stenbidderrogn/