Dunhammer fritter med vild tzatziki

juni 30, 2018
Dunhammer fritter

Dunhammer fritter

Dunhammer er en helt formidabel grøntsag som kan høstes året rundt. Om sommeren er det tiden for dunhammer blomsterne. Det er den øverste den af (han-blomsten) som man ønsker, hvorimod hun-blomsten er hård og uspiselig. Han-blomsten skal høstes i juni-juli inden den frigiver sit pollen. De grønne han-blomster kan bruges på mange måder, men en af mine foretrukne er disse dunhammer fritter. Det er små lækre snacks det nemt kan gemmes og kommes i madpakken eller serveres som forret til middagsselskaber.

Dunhammer fritter med vild tzatziki
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • 2 dl afplukkede dunhammer blomster
  • 2 æg
  • 0,5 dl mel
  • 1 fed knust hvidløg
  • 0,5 tsk salt og pepper
  • Olivenolie til at stege i
Vild tzatziki:
  • Græsk yoghurt
  • 1 fed hvidløg
  • Urter som mynte, strandarve, dunhammer, skvalderkål, ramsløg, løgkarse og strandsennep.
  • Salt og pepper
Fremgangsmåde
  1. Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål.
  2. Tag en ske og kom en skefuld ud på panden og steg fritterne indtil de er gyldne.
Vild tzatziki:
  1. Skyl urterne og hak dem helt fint.
  2. Bland nu urterne sammen med yoghurt og hvidløg.
  3. Smag til med salt og pepper.

Her ses han-blomsten som er den øverste og bedste del af dunhammer blomsten.

Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål. Tag en ske og kom en skefuld ud på panden og steg fritterne indtil de er gyldne.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar