Dunhammer fritter
Dunhammer er en helt formidabel grøntsag som kan høstes året rundt. Om sommeren er det tiden for dunhammer blomsterne. Det er den øverste den af (han-blomsten) som man ønsker, hvorimod hun-blomsten er hård og uspiselig. Han-blomsten skal høstes i juni-juli inden den frigiver sit pollen. De grønne han-blomster kan bruges på mange måder, men en af mine foretrukne er disse dunhammer fritter. Det er små lækre snacks det nemt kan gemmes og kommes i madpakken eller serveres som forret til middagsselskaber.
- 2 dl afplukkede dunhammer blomster
- 2 æg
- 0,5 dl mel
- 1 fed knust hvidløg
- 0,5 tsk salt og pepper
- Olivenolie til at stege i
- Græsk yoghurt
- 1 fed hvidløg
- Urter som mynte, strandarve, dunhammer, skvalderkål, ramsløg, løgkarse og strandsennep.
- Salt og pepper
- Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål.
- Tag en ske og kom en skefuld ud på panden og steg fritterne indtil de er gyldne.
- Skyl urterne og hak dem helt fint.
- Bland nu urterne sammen med yoghurt og hvidløg.
- Smag til med salt og pepper.

Her ses han-blomsten som er den øverste og bedste del af dunhammer blomsten.
Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål. Tag en ske og kom en skefuld ud på panden og steg fritterne indtil de er gyldne.
Velbekomme!
Ingen kommentare