Den bedste flæskesteg!

december 26, 2016

Den bedste flæskesteg!

Her er hemmeligheden og opskriften på den bedste flæskesteg! De fleste ved at flæskestegen har en tendens til at blive en smule tør og mister ofte al sin saft under stegningen. Derfor skal den tilberedes helt rigtigt så den bibeholder al sin saft og kraft! Derudover skal man være sikker på sprøde, puffede svær. Jeg har oplevet at jeg får de bedste svær ved at for koge dem inden stegning.

Læs mere om Masterchef Jul og dagen med Umut Sakarya og flæskesteg HER!


Den bedste flæskesteg!
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • Flæskesteg på 2 kg
  • 1 tsk krydder nelliker
  • 1 håndfuld laurbærblade
  • 1 spsk groft salt
Fremgangsmåde
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Start med at ridse skindet med uden at skære ned i kødet.
  3. Nu skal stegen forkoges med sværrene nedad i letsaltetvand smag til med laurbærblade og nelliker i 15-20 minutter (Vandet skal kun lige dække sværrene).
  4. Tag stegen op af vandet og lad den dampe af på et skærebræt.
  5. Gnub sværrene ind i salt. Husk at komme godt ned imellem rillerne
  6. Giv stegen 1 time ved 180 grader midt i ovnen (Hvis man er usikker på om ens steg har fået nok kan man tjekke efter med et stege termometer. Den skal ca. have en kernetemperatur på 65 grader for at undgå at den bliver tør)
  7. De sidste 15 minutter af stegetiden sættes ovnen på 200 grader grill. så sværrene rigtig kan puffe op (Husk at holde øje så vi ikke ender med brændte svær!).

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar