Del 1: Smaugs hoved

december 28, 2016

En barnedrøm

Som 10 årig var jeg altid vældig fasineret af dinosaure og drager. Jeg så ofte min yndlings dokumentar “Walking with dinosaurs” En dokumentar hvor man følger dinosaurernes udvikling fra trias-tiden, til deres død i kridt-tiden. Jeg satte ofte spørgsmålstegn til hvordan dem bag programmet bar sig ad med at lave de store dyr. Jeg fandt ud af det var noget med at modelerer selve figuren i ler og senere scanne den ind i computeren. Siden dengang har tanken om selv at forsøge mig med dette hånværk, fasineret mig. Jeg gik derfor straks igang med at undersøge hvilke materialer sculptørene brugte i programmet. Men det var enten for dyrt eller ikke til at få fat på. Så jeg lagde den ide på hylden. Flere år efter faldt jeg over det oven hærdende ler, fimo og kom derfor tilbage til ideen om en naturtro dinosaurus. Jeg fandt dog hurtigt ud af at ting over en vis størrelse sprækker når det kommer i ovnen. Så det var heller ikke en mulighed. Så her 15 år efter, har jeg endelig fundet en metode hvorpå det er muligt at bruge fimo ler til større konstruktioner.

Figuren jeg har valg at starte ud med er ikke en dinosaurus men er istedet, dragen Smaug fra Hobitten. Jeg kunne simpelthen ikke bestemme mig for hvilket forhistorisk øgle jeg skulle give mig i kast med. Så jeg valgte Smaug da han er det fedeste eksempel på en ordentlig drage jeg kan komme i tanke om.

Metoden

De materialer jeg gør brug af er: Fimo ler, ståltråd og aluminiumsfolie . Jeg startede ud med at forme Samugs hoved i aluminiumsfolie hvorefter jeg dækkede det med muskler og folder, formet af Fimo ler. Istedet for Fimo ler har brugt en ny slags ler jeg ikke har brugt eller set før. Navnet på leret er “Super sculpey” og kan købes på linket nedenunder. Det er super lækkert at arbejde med og resultatet er meget tilfredstillende. Fimo derimod har jeg oplevet kan være meget hårdt og smuldre nemt.

Jeg har haft en lang pause fra leret da jeg manglede inspiration. Jeg kan dog allerede mærke nu med det nye ler og de nye færdigheder, at der vil komme mange ideer og projekter med tiden.

Køb leret her →

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar