Dampede blåmuslinger med strandurter

juli 6, 2019
blåmuslinger med strandurter

Dampede blåmuslinger med strandurter

Disse blåmuslinger med strandurter er så enormt lækre og hele molevitten kan faktisk sankes i naturen! I Danmark er vi omringet af hav med nogle helt fantastiske strande og strandenge. Det vil overraske de fleste at der kan hentes friske grøntsager på de danske strande, men det er den rene skinbarlige sandhed! Grøntsager som strandkål, strandbede, strandsennep, strandkarse, salturt, strandvejbred og strandtrehage er de mest almindelige urter der kan høstes på stranden.

Sammen med disse lækre strandurter kan man faktisk også plukke blåmuslinger. Der er næsten ikke noget bedre end helt friske blåmuslinger, så længe området man høster fra er rent og er fri for grønalger.

Dampede blåmuslinger med strandurter
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 500 g blåmuslinger
  • 3 dl piskefløde
  • 2 dl hvidvin
  • 1 tsk salt
  • Blandede friske strandurter som strandkål, strandmælde, strandvejbred, strandbede, strandkarse og strandsennep.
Fremgangsmåde
  1. Rengør muslinger ved at fjerne "skægget" og kassér dem med knækket skal. Lad dem stå i en skål med koldt vand inden tilberedning (på denne måde kan de smide eventuel sand der måtte være inde i skallen)
  2. Hæld hvidvin op i en stor gryde og kog den ind til det halve. Tilsæt derefter fløde og lad den koge lidt ind sammen med hvidvinen. Den må gerne blive lidt tyk.
  3. Imellemtiden klargøres grøntsagerne. Skyld dem og pluk dem i mindre stykker.
  4. Tilsæt muslinger med strandurterne ovenpå, smid låg på og lad det hele dampe sammen indtil muslingerne åbner sig.
  5. Serveres med et stykke lunet brød eller sprøde fritter og mayo.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar