Crumble med friske rønneskud

april 25, 2018
rønneskud

Rønneskud

Både rønnebær men også de helt nye rønneskud er to fornemme råvare som med garanti er hver at bruge i sin madlavning. Rønnebær træer vokser rigtig mange forskellige steder her i norden. Både nær bebyggelse eller i kratområder. Rønneskud kan indsamles i det tidlige forår, gerne engang i april-maj. Gå efter matte sølvgrønne skud på en glat stamme. Rønneskud smager intenst af marcipan og fungere utrolig godt i desserter. Brug crumblen som topping i desserter eller kager. Den egner sig super godt sammen med en god klat mascaponecreme eller is og en håndfuld friske sommerbær.

OBS på blåsyren

En ting man skal være opmærksom på er at disse skud indeholder blåsyre som kan være giftig i større mængder. Derfor bør man kun spise rønneskud i begrænsede mængder. Brug dem derfor som pynt, aromat eller tilsmagning i desserter og søde retter.

Kilder:

  • Mlcek. J, Rop. O, Jurikova. T, Sochor. J, Fisera. M, Balla. S, Baron. M, Hrabe. J. 2014. “Bioactive compounds in sweet rowan fruits of interspecific Rowan crosses. Central European Journal of Biology 9(11). s. 1078-1086

 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • 2 dl hvedemel
  • 1,5 dl sukker
  • 0,5 smeltet smør
  • 2 spsk rensede skud fra røn
Fremgangsmåde
  1. Kør alle ingredienserne igennem en food processor, minihakker eller lignende.
  2. Blend indtil alt er blandet godt sammen.
  3. Bag dej krymmelet i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter eller indtil det er sprødt og færdigt.

Brug crumblen som topping i desserter eller kager. Den egner sig super godt sammen med en god klat mascaponecreme eller is og en håndfuld friske sommerbær.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar