Cremet pastaret med ukrudtsplanter

maj 3, 2017
ukrudtsplanter

De lækreste ukrudtsplanter!

De lækreste og allerbedste ukrudtsplanter må (i min verden) være løgkarse og japansk pileurt. Igen af disse to vilde planter anses for værende noget særligt, og mange nære intet andet end had til den japanske pileurt. Dette er dog for mig uforståeligt, da disse to vilde planter er (sammen med ramsløg) mine absolutte yndlings råvarer at arbejde med. Sidst i marts-april er løgkarse stænglerne sprøde og lækre. Smagen af løg og sennep passer perfekt i alle pasta retter. Nogenlunde samtidig kan de saftige skud fra japansk pileurt høstes. Når den japanske pileurt  bliver tilberedt mister den en smule af sin syre, men smagen er stadig skøn og går rigtig godt, til den kraftige flødesauce. De er begge fantastiske på hver deres måde og bidrager med både syre og krydderi til denne enormt billige pastaret.

Læs mere om LØGKARSE

Læs mere om JAPANSK PILEURT

Cremet pastaret med ukrudts planter
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 1 pakke tørret linguini eller spaghetti
  • ¼ l piskefløde
  • 1 dl hvidvin
  • 2 fed hvidløg
  • 2 fed hvidløg eller finthakket ramsløg
  • 1 bundt løgkarsestængler eller ramsløg
  • 1 portion japansk pileurt (så mange man nu gerne vil have)
  • Salt og rigeligt med peber
  • Friskrevet parmesanost
Fremgangsmåde
  1. Sæt en gryde med letsaltet vand over og skr helt op for varmen. Når vandet koger kommes den tørrede pasta ned i vandet . Rør rundt og skru en smule ned for varmen.
  2. Tag en pande og steg grøntsagerne i en smule smør eller olivenolie sammen med knust hvidløg.
  3. Efter mindre et et minut tages grøntsagerne af panden.
  4. Kom nu hvidvin og fløde i panden og lad det koge ind til en tyk og cremet flødesauce.
  5. Når pastaen er kogt al dente og vendes den over i flødesaucen. Tilsæt grøntsagerne og vend det hele godt sammen, smag til med salt, peber og friskrevet parmesanost (er saucen for tyk kan man tilsætte en smule af pastavandet).

Velbekomme!

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar