Strandkål
Strandkål er den helt fantastiske vilde råvare, der ofte er at finde på stenede danske strande. Strandkål blev brugt rigtigt meget før i tiden men er gået lidt i glemmebogen trods mange anser den som værende en delikatesse. Hele planten kan spises, især de nye blomsterskud kan bruges som broccoli. De store blade kan snittes og bruges som savoykål og de lidt senere frø kan bruges som ærter. Man skal dog være opmærksom på at man ikke høster hele planten og efterlader noget til den næste der kommer forbi og så den kan vokse videre.
Til at begynde med er strandkålen rigtig god grillet, gratineret eller stegt i smør. Jeg er dog rigtig glad for at bruge den i denne pastaret med masser af parmesan og andre vilde grøntsager som humleskud, strandbede og strandmælde. En fremragende ret der nemt kan få enhver til at elske strandkålen på ny.
- 1 stor portion strandkål, strandbede eller strandmælde. (Omrking 6-10 dl)
- 50 g smør
- 1 tsk salt
- 1 dl fløde
- Friskrevet parmesan
- 2-3 spsk citronsaft
- 1 pakke pasta som spaghetti eller linguini.
- Sæt en stor gryde med letsaltet vand over og skru op for varmen.
- Når vandet koger blancheres strandurterne i vandet indtil de er møre.
- Kasser nu vandet og blend grøntsagerne med smør, lidt salt, fløde og citronsaft.
- Imellemtiden koges pastaen efter indskreptionen på pakken.
- Når pastaen er kogt al dente blandes den med den grønne sauce.
- Serveres med friskrevet parmesan og smørstegte vilde grøntsager som strandkål, strandmælde, strandbede eller humleskud.
Velbekomme!
Ingen kommentare