Couscous med hybenroser
Hybenroser er smukke og dufter af sol og sommer. De bør helt sikker bruges mere i køkkenet, som i denne couscous salat med hybenroser og mynte. Hybenrosen er en vild rosen busk der vokser rigtig mange steder i Danmark. Den er ofte at finde ved kysterne men den har også forvildet sig ind i buskadser og vejkanter. Hybenrosen blomster fra slut maj til langt ud på sommeren og både blomster og frugter er spiselige. De pink blomster er smukke og duften er for mange forbundet med barndomsminder fra lange dage ved strandene i den danske sommer.
Hybenrosen kronblade har en let parmfymeret duft og passer derfor den perfekt i denne couscousalat med masser af skønne smage fra østen. Der er dømt tusind og en nat når de smukke pink rosenblade bliver strøget henover den grønne salat. En fryd for øjet ved et vært middagsbord!
Velbekomme!
- 2 dl couscous
- 1 rødløg
- En halv agurk
- 1 god håndfuld hybenrose kronblade
- 1 bundt mynte
- 1 bundt skvalderkål eller persille
- 3 spsk citronsaft
- 2 spsk olivenolie
- Lidt salt
- 1 tsk ras el hanout
- Bland couscous med lidt salt og ras el hanout.
- Hæld kogende vand så vandet dækker 1 cm over couscoussen.
- Læg en tallerken eller andet låg på og lad det stå.
- Lad nu couscoussen køle af. Tilst herefter olie ov citronsaft.
- Hak grøntsager og kryderurter og bland i den afkølede cosucosu.
Ingen kommentare