Chokolade æg til påskebordet
Endelig blev det påske, for mit vedkommende, betyder det forår. Ud over december er marts-maj min yndlings tid på året. Fordi det er her livet begynder på ny. Man har gået og ventet hele den lange vinter og endelig vender solen tilbage. For ikke at glemme Jesus genopstandelse (Hvis man tror på den slags). Dette fejrer vi på bedste menneskelig vis, med et kæmpe ædegilde. Traditionen tro, skal der være æg til årets mange påskefrokoster. Derfor tænkte jeg, hvorfor ikke også tilføje en mindre dessert til ædegildet? Derfor laver jeg altid disse må chokolade æg med mascaponecreme og havtorn, som ligner rigtige æg til forveksling. De er små pyntede godbidder der falder rigtig godt i børnenes smag. Til selve “blommen” har jeg valgt at bruge havtorns marmelade, da det lige var det jeg havde på køl. Men man kan også bruge passionsfrugt, ananas eller mango.
- 400 g hvid chokolade
- 250 g mascapone
- ¼ l piskefløde
- 3 spsk flormelis
- Saft og skal af en halv økologisk citron
- 1 vanilje stang
- 5 dl rensede havtorn.
- 350 g syltesukker med pektin.
- Pisk fløden halv stiv. Tilsæt flotmelis, vaniljekorn, citron skal og saft.
- Tilsæt nu mascaponen og rør det hele godt sammen. Når massen er ensartet kommes den i en sprøjtepose.
- Kom havtornen i en gryde og blend dem med en stavblender. Hvis massen er for grov kan den kommes igennem en sigte.
- Tilsæt syltesukkeret og lad det koge i 10 minutter.
- Kom nu marmeladen i en mindre beholder eller skoldede sylteglas.
- Smelt den hvide chokolade over et vandbad indtil den er helt smeltet.
- Pust vandballoner op så de har samme størrelse som et æg.
- Dyb nu ballonerne i chokoladen og stil dem på køl så de stivner helt.
- Prik nu hul på ballonen med en nål eller kniv.
- Kom lidt mascaponecreme i hvert æg og flad cremen ud med en ske.
- Læg nu en dråbe havtorn marmelade i hvert æg.
Pust vandballoner op så de har samme størrelse som et æg. Dyb nu ballonerne i chokoladen og stil dem på køl så de stivner helt. Prik nu hul på balonnen med en nål eller kniv. Kom lidt mascapone creme i hvert æg og flad cremen ud med en ske. Læg nu en dråbe havtornmarmelade i hvert æg.
Velbekomme!
Ingen kommentare