Brombær mandelkage

september 21, 2017
Brombær

Brombær!

Brombær er smukke, sunde og lækre. Udover de søde lækre bær er brombær også kendt for sin utrolig spredningsevne! Man kan have anskaffet sig en sød lille brombærplante og før man ved af det har den bredt sig som en steppebrand og er ikke er til at slippe af med igen. Brombærkrat findes overalt i Danmark og når brombærene er modne er der mange steder at stoppe op og få sig en sød lille snack.

De søde bær er nemme at finde i naturen og er  utrolig alsidige i køkkennet på grund af deres skønne smag og tekstur. Derfor må brombærret være et af mine yndlings bær at arbejde med og når efteråret står for døren er brombærene søde og lækre. Derfor skal der selfølgelig laves brombær kager!

Brombær mandel kage
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • 200 g brombær
  • 300 g smør
  • 200 sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 4 æg
  • 150 hvedemel
  • 150 mandelmel
  • Skallen fra 1 økologisk citron
  • Flormelis til at drysse med
Fremgangsmåde
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Tag en skål og pisk smørret sammen med sukkeret indtil det er blegt og luftigt.
  3. Tilsæt æggene et af gangen og pisk det godt sammen.
  4. Tilsæt salt, hvedemel, mandelmel og bagepulver.
  5. Når dejen er ensartet og glat, rives citronskallen og blandes godt sammen med dejen.
  6. Held dejen i en smurt springform og bank den nogle gange ned i bordet for eventuelle luftbobler.
  7. Tryk nu brombærrene ned i dejen så mange som der er plads til.
  8. Bag nu kagen i midten af ovnen i 40 minutter.
  9. Lad den færdige kage køle lidt af inden den drysses med flormelis.

 

Forslået

2 Kommentare

  • Skriv et svar Mads august 14, 2018 at 1:26 pm

    Rigtig fin opskrift.

    En lille note: Puddersukker er altså ikke flormelis, som det ser ud til du har brugt. Puddersukker = brun farin 🙂

    Venligst
    Mads

    • Skriv et svar Snilde august 17, 2018 at 8:35 am

      Hej Mads, tusind tak og ydermere, tak for rettelsen ! 😀

      De bedste hilsener Stephanie

    Skriv et svar