Borscht – Traditionel suppe med rødbede og dild

december 21, 2017

Borscht

Borscht er en syrlig rødbede suppe, som er særlig populær i de østeuropæiske lande som Ukraine, Polen og Rusland. Borscht består af en oksefond med et udvalg af forskellige grøntsager. Traditionelt er de grøntsager rødbede, hvidkål, løg, gulerødder, persille rod, selleri og tomat. Fonden er typisk lavet på oksekød og suppeben, men du sagtens vælge at lave en vegetariske udgave og bruge grøntsagsfond i stedetfor. En af de mest fremtrædende smage i traditionel borscht er sødt og surt. Traditionel bruger man fermenteret rødbedejuice men disse smage kan man også opnå ved at tilsætte sukker og citronsaft. Borscht serveres gerne med fuldfed creme fraiche, dild og et godt stykke brød til. Borscht er en super lækker suppe til kolde vinterdage og desuden er den nem at lave.

Borscht med rødbede og dild
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 500 g okse bov, haler, spidsbryst eller skank
  • 2-3 stk. suppe ben eller marvben
  • 1 stort løg i tern
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod revet
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 stængler blegselleri
  • 3-4 lauerbærblade
  • 3 store rødbeder (skrællet og revet)
  • 1 smule vand
  • 1 smule balsamico eller rødvinseddike
  • 0,5-1 tsk salt
  • Lidt peber
  • 1 tsk sukker
  • 1 rødbede (revet og tilsættes lige inden servering)
  • 1 bundt dild
  • Creme fraiche 38%
Fremgangsmåde
  1. Start med at brune oksekødet i en gryde, så det får en lækker stege overflade.
  2. Tilsæt nu suppeben, løg, selleri, gulerødder, laurbærblade, hakket dild stængler, lidt salt og peber. Kom vand ved og sad suppe koge i 30 minutterm husk at skumme suppen af undervejs!
  3. Tilsæt revet rødbede, flåede tomater og lad suppen koge i en time.
  4. På dette tidspunkt burde kødet være helt mørt. Kasér suppeben og skær kødet i mindre stykker. Tilsæt det nu til suppen eller server det ved siden af.
  5. Smag suppen til med citronsaft, eddike, sukker, salt og peber.
  6. Inden servering tilsættes det sidste revet rødbede og suppen koges op igen indtil rødbederne er møre (dette giver suppen en flot, rød farve).
  7. Server den brandvarme suppe med en god klat creme fraiche og hakket dild eller purløg.

Servér den brandvarme suppe med en god klat creme fraiche og rigeligt med friskhakket dild eller purløg.

 

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar