Stegt blomkål med karry, tahindressing og tranebær

november 2, 2017
blomkål

Blomkål

Har du også fået lidt for meget af den klassiske udkogte omgang blomkål? Så er her en ny og lækker opskrift der måske vil falde lige i din smag! Blomkålet er en grøntsag som de fleste kender men ikke alle er lige begejstrede. Det bliver ofte kogt fuldstændig til døde og det medvirker en meget pruttet smag som mange nok kan nikke genkendende til. Men Vælger man at stege sine blomkåls buketter på panden bibeholder de sin sprødhed uden at være helt rå. Blomkål smager ikke altid af så meget, dette betyder at det nemt kan tilføres en masse smag som her, i form af karry pulver. På denne måde bliver den ellers lidt kedelige grøntsag til et lækkert tilbehør til aftensmåltidet.

Blomkål stegt i karry med tahin dressing og tranebær
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4
Ingredienser
Blomkål:
  • 1 blomkålshoved skåret i mindre stykker.
  • 1 tsk gul karry pulver
Tahingdressing:
  • 2 spsk tahin
  • 4 spsk græsk yoghurt
  • 1 knust hvidløgsfed
  • 0,5 tsk salt
  • Saften og skallen fra 1 økologisk citron
Topping:
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
Fremgangsmåde
Tahingdressing:
  1. Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og rør godt rundt, smag til med salt og citronsaft.
Blomkål:
  1. Steg buketter af blomkål på en varm pande i en smule smør eller olie, i omkring 2 minutter.
  2. Tilsæt karry og vendt bukketterne godt rundt i panden.
  3. Steg karryen sammen med blomkålen og smag til med salt. Steg gerne i 5 minutter eller indtil blomkålsbuketterne er sprøde men uden at være rå.
  4. Anret dressingen på en tallerken og fordel blomkåls buketterne ovenpå.
  5. Drys med tørrede tranebær og hakket korianderblade.

 

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar