Blancherede skvalderkålstoppe med urtesmør

juni 10, 2019
skvalderkålstoppe

Skvalderkålstoppe

Skvalderkålen er i forvejen en meget uønsket plante men dette lille trick, med at bruge toppen som en grøntsag, kunne måske overbevise de fleste skvalderkålshadere. Skvalderkålstoppen er den del på blomsten som endnu ikke er sprunget helt ud (Se billeder nederst på siden). De fine skvalderkålstoppe er derfor enormt delikate og kan bruges som en blanding mellem spinat og asparges.

Pluk dine skvalderkålstoppen sidst i maj-juni, inden standen bliver hård og fribrøs. Server gerne de smørstegte toppe som tilbehør sammen med andre grøntsager til kød og fisk eller som en vegetarisk lille ret på brød med et pocheret æg. Du kan også vælge at stege toppene i tangsmør (se nedenfor). Dette giver dem en helt utrolig smag af umami som er svær at modstå.

Nyttige links

Tangsmør – Godt til brødet og stegning

Blancheret skvalderkålstop med urtesmør
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • 1 stort bundt skvalderkålstopoe(de uudsprungne blomster fra skvalderkål)
  • 1 g smør
  • 3 spsk hakkede valgfri urter som ramsløg og persille (eller tangsmør, se link)
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Bring en gryde med letsaltet vand i kog.
  2. Kom de rengjorte toppe i vandet i 60 sekunder.
  3. Tag dem op og dryp dem godt af.
  4. Opvarm smørret i den pande sammen med de hakkede urter.
  5. Steg toppene i smørret indtil de alle er godt fedtet ind.
  6. Server de smørstegte toppe som tilbehør sammen med andre grøntsager til kød og fisk eller som en vegetarisk lille ret på brød med et pocheret æg.

Her ses den uudsprungne top fra skvalderkålen. Skvalderkål er i forvejen en meget uønsket plante men dette lille trick, med at bruge den som en grøntsag, kunne måske overbevise de fleste skvalderkålshadere. De fine toppe fra denne plante er nemlig enormt delikate og kan bruges som en blanding mellem spinat og asparges.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar