Bagte gulerødder med pesto og skvalderkålstoppe

juni 19, 2019
Bagte gulerødder

Bagte gulerødder med skvalderkål

Disse bagte gulerødder med skvalderkål er så meget lækrere end de simple udkogte nogle som de fleste er vokset op med. Skvalderkål og gulerod er begge i skærmplante (Apiaceae) familien, dvs. at de begge får blomster der munder ud i en skærm. Dette kendetegn gør også at de smager meget ens, derfor er det oplagt at bruge skvalderkål sammen med gulerødder.

Nyttige links:

Skvalderkålsalt – Velsmagende kryddertesalt

Blancherede skvalderkålstoppe med urtesmør

Bagte gulerødder med pesto og skvalderkålstoppe
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • 1 pakke nye gulerødder med top
  • Skvalderkålsalt og peber (kan udelades)
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 stort bundt skvalderkålstoppe (de unge uudsprunge blomster)
Pesto:
  • 1 bundt friske skvalderkålsblade
  • 2 spsk cashewnødder, pinjekerner eller valnødder
  • 2 -3 dl. god olivenolie.
  • 1-2 dl. revet parmesanost.
  • Saft og skal fra ½ økologisk citron
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
Pesto:
  1. Skyl bladene grundigt under rindende vand og skær nem i mindre stykker.
  2. Kom alle ingredienserne i en morter eller blender og blend til massen er lind og cremet. Smag til med salt og citronsaft.
  3. Hvis pestoen er for tyk kan man tilføre mere olivenolie. Hvis den er for tynd kan man tilføre mere ost, flere blade eller flere nødder.
  4. Tænd ovnen til 200 grader varmluft.
  5. Bring en gryde med letsaltet vand i kog.
  6. Tilsæt de rengjorte gulerødder og lad dem koge indtil de er møre (8-10 minutter).
  7. Tag gulerødderne op af vandet og vend dem sammmen med olivenolie og skvalderkålsalt.
  8. Læg dem på den bund af skvalderkålstoppe og smid det hele i ovnen i 10-15 minutter eller indtil gulerødderne er gyldne.
  9. Anret gulerødderne på en fad med toppende, små portioner af pesto, hakkede nødder og skvalderkåls blomster.

Velbekomme!

Forslået