Baba ganouch med ekstra c-vitamin!
Baba Ganoush er en lækker aubergine dip der kan bruges til rigtig mange ting. Brug den som dyppelse til grøntsagstængerne, som et sundere alterantiv til dip. Eller som smørelse i burgere og sandwiches. Eller bare som et lækkert tilbehør til kødet, kartoflerne eller risen. I denne udgave indgår der friske danske hyben frugter som kan plukkes ved stort set alle danske strande. Når hyben bliver bagt får de en smag der minder og tomat og det er derfor jeg valgte at indkoporere dem her. De bidrager med en smule sødme og en smuk rødlig farve. Desuden indeholder hyben en utrolig mængde c-vitaminer, så hvorfor ikke få et skud c-vitamin i sin baba ganoush?
Ras el hanout
Traditionelt krydre man ofte baba ganoush med Ras el Hanout, som er et supper lækkert kryderi der kan bruges til alt lige fra kød og grøntsager, til supper og gryderetter. Da rigtig kvalitets ras el hanout kan være svært at skaffe, laver jeg min egen hjemmelavede krydderblanding. Du kan finde opskriften på hjemmelavet luksus ras el hanout HER
- 1 stor aubergine
- 1 god håndfuld modne hyben frugter befriet for kerner (Husk at tjekke for orm!)
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk tahin (sesampasta)
- 4-5 spsk oliven olie
- Saften fra 1 citron
- 0,5 tsk Ras el Hanout
- Salt og pepper
- Start med at prikke en masse huller i auberginen med en tandstik eller en gaffel og bag den i ovnen ved 200 grader i 45 minutter, indtil den er er helt blød og lækker
- Nag nu også de halverede hyben frugter sammen med auberginen i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter.
- Når aubgerinen er færdig skrabes kødet ud og blendes sammen med hvidløg og hyben.
- Tilsæt tahin, oliven olie, citronsaft og ras el hanout.
- Smag til med salt og pepper

Velbekomme!
Ingen kommentare