Andesalat med efterårsgrønt, æbler og tyttebær

november 10, 2018
Andesalat

Andesalat alla efterår

Skøn og frisk andesalat med kål, vildt efterårsgrønt, skovæbler og tyttebær. Man ville måske tro at det var slut med de vilde urter og grøntsager, men der er faktisk mange vilde planter der klare sig rigtig fint ved lavere temperature. Planter som især rød tvetand og fuglegræs tåler ikke sommerens varme grader og er derfor mest talrige i det tidlige forår og efteråret. Derfor er denne tid på året ingen hindring for at gå ud og finde de sidste vilde spiselige sager inden det virkelige kolde vejr gør denne opgave mere vanskelig.

Andesalat med efterårsgrønt, æbler og tyttebær
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 2 personer
Ingredienser
Salat:
  • 2 stk andebryst.
  • Rosenkål, spidskål eller rødkål, fintsnittet.
  • Efterårsgrønt som fuglegræs, rosetkarse, røllike, vinterkarse, mælkebøtte, rød tvetand, skvalderkål og lancet vejbred.
  • 1,5 spsk sukker
  • 3 spsk Tyttebær
  • 2 faste æbler
Dressing:
  • 1 tsk dijon sennep
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 spsk hvidvinseddike eller æbleeddike
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
Salat:
  1. Krydr andebrysterne med salt og læg dem på en kold pande med fedtsiden nedad.
  2. Skru op for varmen og lad brystet brune i sit eget fedt indtil begge sider er gyldne.
  3. Pak nu andebrysterne ind i et stykke staniolpapir og giv dem en tur i ovnen ved 200 grader i 8-12 minutter. Brystet skal være rosa indeni.
  4. Skær dem nu ud i tynde stykker.
  5. Klargør æbler og grønt ved at skylde og snitte det hele i mundrette stykker.
  6. Vend tyttebærrene med sukker og giv dem et opkog.
Dressing:
  1. Kom alle ingredienserne i en mindre skål og pisk det godt sammen.Smag til med salt og peber.
Anret:
  1. Vend Salaten med dressingen og anret ca. en hånd på hver tallerken. Læg nu det lune andebryst ovenpå salaten og drys med tyttebær lidt rundt omkring.

Der er rigtig mange gode sagde at finde i naturen om efteråret. Sæt fra højre med uret er: mælkebøtte, musevikke, vinterkarse, peberrod, fuglegræs, røllike, lancet vejbred, skvalderkål, rød tvetand, roset karse(springklap), almindelig syre og gråbynke.

Klargør æbler og grønt ved at skylde og snitte det hele i mundrette stykker. Vend tyttebærrene med sukker og giv dem et opkog. Vend Salaten med dressingen og anret ca. en hånd på hver tallerken. Læg nu det lune andebryst ovenpå salaten og drys med tyttebær lidt rundt omkring.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar