Ramsløgs biryani
Er du vild med ramsløg og indisk mad? Så burde denne ret være lige noget for dig. Måske du er kendt med den ret så populære onepot ret biryani. Denne udgave er med hårdkogte æg og ramsløg. Perfekt til påskebordet eller bare som en god start på foråret. Eller hvis man er rigtig smart, som en god vinterret hvis man husker at gemme nogle poser med ramsløgs pure i fryseren.
En hurtig ret?
Udover krydderierne, er det eneste man skal bruge til denne ret, ris, æg og ramsløg. Det er så fantastisk med hele krydderier, at de kan holde sig utroligt længe. Så når man først har anskaffet sig dem, er der nærmest ingen grænser. Hvis man vil gøre det rigtig nemt for sig selv kan man male sine egne hjemmelavede krydderier og opbevare dem i mindre beholdere. På den måde bliver en ellers tidskrævende ret, lige pludselig utrolig hurtigt at bikse sammen.
- 1,5 tsk fenikkelfrø
- 2 stk. stjerneanis
- 10 stk. grønne kardemomme kapsler
- 1 tsk pepperkorn
- 1 stk. kanelstang
- 1 tsk nelliker
- 4 spsk korianderfrø
- 1 tsk muskatblomme
- 1 spsk spidskommen
- 2 stk. rødløg
- 4 spsk vegetabilsk olie
- 3 dl basmatiris
- Lidt salt.
- 4-8 stk. æg
- 3 dl vegetabilsk olie
- Olivenolie
- 2 store kartofler
- 3 store bundter friske ramsløg
- 3 stk. laurbærblade
- 1 spsk biryani krydderi
- 1 tsk chilipulver
- 1 spsk revet ingefær
- 2 spsk græsk yoghurt
- Den semi kogte ris
- De friterede æg
- Friske mynteblade
- Friske ramsløgsblade
- Kom alle krydderierne på en varm pande og rist dem indtil de begynder at dufte herligt. De må ikke brænde på eller få farve.
- Snit løgene helt fint i strimler og steg dem i olien indtil de bliver gyldne.
- Kom en gryde i kog med vand tilsat salt.
- Når vandet koger, tilsættes risene
- Kog risene i 15-20 minutter, eller indtil de er næsten færdige.
- Herefter tages risene op af vandet og gemmes til senere.
- Kog først æggene hårdkogte i kogende vand (Omkring 12 minutter).
- Pil æggene og friter dem i den varme olie indtil de er gyldne.
- Skræl og skær kartoflerne i tern. Steg dem i olie sammen med finthakket ramsløg.
- Tilsæt ingefær, chilipulver, laurbærblade og biryani krydderi og steg det hele sammen i 15 minutter.
- Tilsæt græsk yoghurt og steg nu i yderligere 15 minutter.
- Bland nu æggene i og rør rundt indtil de er dækket med sovsen.
- Tag nu en gryde og kom lidt olivenolie i bunden. (På denne måde bliver de nederste ris lækre og sprøde i den færdige ret)
- Læg nu ris, sovs og stegte løg lagvis indtil sovsen slipper op.
- Slut af med de friterede æg.
- Lad nu gryden stå på middelvarme i 15 minutter med låg på.
- Pynt med hakket mynte og ramsløg og server biryanien med lun naan og tzaziki eller raita.
Biryani med æg og ramsløg vil tage sig godt ud på et hvert middags bord. Jeg selv har planer om at servere den til dette års påskefrokost. Til påske er det forår og der skal der æg på bordet. Her får man rigeligt med både æg og forår i en og samme ret!
Velbekomme!
Ingen kommentare