Ædelgran chips! – Friterede kogleskæl fra ædelgran

juli 27, 2019
Ædelgran chips

Ædelgran chips

Ædelgran chips er friterede kogleskæl fra ædelgran. De sprøde chips kan spises som de er, eller bruges som et lidt alternativt supplement i diverse småretter og foretter.

Ædelgran (Abies) er en slægt af graner der rummer omrking 40 arter der alle er spiselige. Denne slægt kan særligt kendetegnes af opretstående kogler der falder fra hinanden ved modenhed. Kronen er kegleformet og barken, glat og syner ofte grå af harpiks. Barken sprækker op i firkantede plader og bliver rødbrun når træet bliver ældre. Ædelgran kan særligt findes i kølige og skyggefulde områder med mineralrig jorde. Det er generelt en meget almindelig art nært knyttet til mellem og syd-europæiske skovområder

Nyttige links

Ædelgran – identifikation og tilberedning 

Ædelgran chips!
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • 1 portion rensede kogleskæl fra ædelgran
  • 1 portion syltede kogleskæl fra ædelgran
  • 1 l vegetabilsk olie til fritering
  • Havsalt.
Fremgangsmåde
  1. Opvarm olien i en gryde til ca. 160 grader.
  2. Friter kogleskællene i olien indtil de der gyldne. Vend dem gerne lidt rundt i olien så de får farve på begge sidder (De syltede kogleskæl skal dubbes helt tørre inden fritering).
  3. Kom de friterede skæl over på et stykke køkkenrulle og krydr dem med en smule havsalt.

Her ses de to forskellige slags chips. De almindelig friske kogleskæl og dem der har været syltet i forvejen. De friske skæl smager stort set af almindelige kartoffelchips hvor de syltede minder mere hen af chips af sød kartoffel.

De friterede kogleskæl kan samles (som vist her på billedet), så de næsten ligner små grankogler igen.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar