Æblekompot med rønnebær
Æblekompot med rønnebær er den klassiske æblekompot som du kender den, men med et syrligt tvist fra de vilde rønnebær. Brug den som et lækkert tilbehør til ostebordet eller i en hjemmelavet tærte.
Æblekompot med rønnebær - Velegnet som tærtefyld
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
Skribent: Stephanie Straube Alemanno
Ingredienser
- 5 skovæbler eller almindelige æbler
- 0,5 dl afplukkede rønnebær
- 1 kanelstang
- 1 dl vand
- 100 g rørsukker
- Korn fra 1 vaniljestang
Fremgangsmåde
- Skræl æblerne og skær dem i grove tern.
- Kom dem og rønnebærene op i en gryde sammen med sukker, vaniljekorn, kanelstang og vand. Kog det hele sammen til æblerne og rønnebærrene er møre og kogt ud (Ca. 30-45 minutter).
- Brug kompotten med det samme eller gem den til senere og kom den på rene skoldede glas. Man kan tilføje et halvt snittet rødløg og en smule eddike hvis man ønsker en mere salt og krydret kompot til f. eks kødretter.

Æblerønnebær kompotten kan bruges ovenpå ostemaden men den er også super velegnet som tærtefyld.
Velbekomme!
Ingen kommentare