Arkiver

Wokret med okse og skvaldekål

Wokret med skvalderkål Her er en wokret der har sine rødder i Thailand, den laves normalt med and eller vagtel, stegt i rød karry sammen med hellig basilikum. Denne udgave er med oksekød og frisk plukket skvalderkål. Jeg brugte noget langtidstilberedt okseinderlår fra dagen…

august 28, 2017
lindeblade

Lindeblade med kokosris og karry marineret laks

Lindeblade i maden Lindetræet har længe været et vel udnyttet træ, både i fortiden men også i dag. De fleste tænker ikke over lindetræet som en råvare når de ser det, men der er faktisk en hel del gode anvendelser af lindetræet. De unge…

august 10, 2017
Hyben karrypasta

Hjemmelavet rød karrypasta med hyben

Hyben karrypasta Vi har nu lige ramt august måned og hyben sæsonen er på sit højeste. Hyben rosen vokser talrigt ved de danske strande og er meget nem at finde. På denne tid af året er busken efterhånden afblomstret og efterlader disse små røde…

august 4, 2017

Rissalat med kokos, ananas og koriander

Rissalat med tilbuds ananas Her er mit bud på en salat der både er mættende og fyldt med lækre smage fra det asiatiske køkken. Rissalat stegt med sennepsfrø og kokos vendt med frisk ananas og koriander er perfekt til grillmenuen. Lækker frisk og sommerlig.…

juli 27, 2017

Thailandsk Khanom Jeen med vilde urter

Khanom Jeen Khanom Jeen er en Thailandsk karry-ret som består af hakket fisk og kokosmælk. Den er en af de mest populære retter i det sydlige Thailand og spises både i hjemmet, på gaden og på restauranter. Mange karry-retter kan være meget tidskrævende men det er ikke tilfældet…

juli 3, 2017
Thai larb

Thai larb salat – Med sankthansurt, skvalderkål og sødskærm

Traditionel Thai Larb Thai Larb er en traditionel thailandsk ret, den er forholdsvis nem at gå til og kræver ikke mange minutter i køkkenet. Larb er en thai salat, men istedet for en typisk salat med grøntsager, kan thai larb mere beskrives som en slags kød/protein…

juni 20, 2017
Goong ob woon sen

Goong ob woon sen (Glasnudler, rejer og ramsløg)

Nordisk goong ob woon sen Goong ob woon sen er en thailands klassiker med glasnudler, tigerrejer og i dette tilfælde, ramsløg. Normalt bruger man koriander rødder og blade samt hvidløg. I stedet for koriander, selleri og hvidløg har jeg her valgt at gøre brug af…

april 10, 2017
karry

Ramsløgs karry

Grøn Karry Jeg er personligt utrolig glad for den thailandske grønne karry. Den er ofte min go-to når tiden er knap om aftenen.  Mit eneste problem er dog at jeg helst laver min karry pasta selv, og det er ikke altid man lige har råd til de…

marts 26, 2017