Arkiver

hummus

Vild hummus toppet med lam og urter

Vild humus, verdens sundeste? Måske er der her tale om verdens sundeste humus. Den kan i hvert fald hurtigt blive ligeså sund og nærende som en udrensende smoothie eller juice. Måden hvorpå man kan opnå dette er ved at bruge de rigtigt råvare. I…

april 7, 2018
slåen

Græsk yoghurt dip med saltede slåen

Saltede slåen Nordiske oliven er det nye sort og de kan laves derhjemme af umodne mirabeller eller slåen. Måden det går til, er at man plukker de umodne blommer engang i juni/juli, putter dem i en plastik beholder med låg og overdynger dem med…

marts 5, 2018
Menemen

Tyrkisk Menemen med hyben og skvalderkål

Menemen Menemen er en  traditionel tyrkisk ret der ofte bliver serveret til morgenmad men også til frokost eller tidlig aftensmad. Den består som regel af æg, tomat, pepperfrugt og udvalgte krydderier. I dette tilfælde har jeg valgt at bruge danske hyben frugter i stedet…

august 30, 2017
Baba Ganoush

Baba Ganoush med aubergine og hyben

Baba ganouch med ekstra c-vitamin! Baba Ganoush er en lækker aubergine dip der kan bruges til rigtig mange ting. Brug den som dyppelse til grøntsagstængerne, som et sundere alterantiv til dip. Eller som smørelse i burgere og sandwiches. Eller bare som et lækkert tilbehør…

august 30, 2017
Couscous

Couscous salat med hybenroser og mynte

Couscous med hybenroser Hybenroser er smukke og dufter af sol og sommer. De bør helt sikker bruges mere i køkkenet, som i denne couscous salat med hybenroser og mynte. Hybenrosen er en vild rosen busk der vokser rigtig mange steder i Danmark. Den er ofte at…

juli 10, 2017
Sild

Grillet sild med safran couscous og tomat salsa.

Sild i nye klæder Mange forbinder nok sild med den traditionelle saltede eller syltede udgave fra glas, som oftest spises ved højtider. Men fisk fra silde-familien kan sagtens bruges på anden vis. Af de fisk vi har, er vi nok mest kendt med makrellen, og dog ses…

maj 8, 2017
labneh

Labneh kugler (Drænet yoghurt ost)

Hjemmelavet labneh Labneh er en drænet yoghurt ost, som betyder at den er blevet befriet fra sin valle via at klæde. På denne måde får yoghurten en mere fast og tyk konsistens. Den minder meget om en frisk ost til forveksling. For at lave sin…

april 11, 2017
Tabouleh

Tabouleh med vilde urter

Tabouleh Den grønne tabouleh salat er noget jeg ofte laver om sommeren. Den er frisk og fungere godt til grillmenuen. Den består normalt af persille, tomat, løg og agurk, men krydderurterne kan variere meget. Man kan også gøre brug af koriander og eller mynte. Eller som…

april 5, 2017

Ras el hanout med tørret hybenrosen

Luksus krydderblanding Ras el hanout er en krydderblanding som bl.a. bliver brugt meget i Marokko og dele af Afrika. Den bliver ofte brugt i marinader til kød og fisk men også som krydderi i couscous og risretter. Ras el hanut kommer af ordet “Fra…

februar 6, 2017
tyrkisk aubergine kebab

Tyrkisk Aubergine kebab “Patlıcan Kebabı”

Tyrkisk aubergine kebab I dag skulle det gå hurtigt.  Jeg er normalt ikke god til hurtig mad men siden julen står for døren og der er mange andre gøremål kunne jeg ikke stå i køkkenet hele dagen. Jeg havde en masse rester i køleskabet…

december 22, 2016