Arkiver

Hjerter i flødesauce

Hjerter i flødesauce med tyttebær og ramsløg

Svine hjerter i flødesauce? Hjerter i flødesovs. Mange er vokset op med denne velkendte og meget danske ret. Det er en utrolig hjertelig (bogstaveligt talt) ret som er både billig og nem at lave, efter min mening. Svinehjerter er ikke nogen særlig dyr råvare…

marts 23, 2018
Laksesuppe

Laksesuppe med ramsløg

1000 år gammel laksesuppe? Jeg Har altid holdt meget af historie og især stenalder og vikingetid. Dette kan jeg rigtig godt li at afspejle i min mad som denne vikinge inspirerede laksesuppe. Jeg så det som en sjov udfordrning at komme med mit bud…

januar 8, 2018
Paryk blækhat

Sort svampesalt af paryk blækhat

Paryk blækhat (Coprinus comatus) Nu kan man rigtig mærke efteråret og der er masser af svampe at finde alle vegne. Der er nogle arter der er meget letgenkendelige, særlig disse paryk blækhatte. Paryk blækhat vokser ofte i gruber på store græsarealer, ligesom det var…

oktober 9, 2017
Medicinsk

Vild Medicinsk salat, smuk og nærende!

Medicinsk salat Den medicinske salat er en salat der består af planter med medicinske egenskaber. Rigtig mange planter har en del af disse sunde egenskaber, nogle af dem er almindelig katost, skvalderkål, røllike, morgenfrue, rød kløver, mynte og gåsefod. Alle disse planter har været…

august 26, 2017
Nordisk pizza

Nordisk pizza med vilde urter og stenbidderrogn

Nordisk pizza! Hvem elsker ikke god pizza? I min familie har vi altid været van til god pizza, med min far som pizza bager igennem rigtig mange år. Derfor tænkte jeg at det kunne være sjovt at kople mine nordiske rødder sammmen med de italienske via en…

maj 24, 2017
Remoulade

Årets påskeopskrift! Fedtfattig remoulade!

Remoulade skal der til! Årets påskefrokost var en meget spontan beslutning. Beslutningen om en mulig påske frokost blev taget da jeg fandt et bar tilbud i supermarekdet. Jeg købte en hønsesalt, friske rødspættefileter og røget laks. Da jeg kom hjem kom jeg i tanek om at…

april 20, 2017
Skræppeburger

Skræppeburger med laks, rygeost og tyttebær.

Skræppeburger Her er noget man kunne kalde den vildeste burger. Selve bollen er lavet på hjemmelavet skræppemel, som er en plante der vokser vildt i naturen om sommeren. Se hvordan du selv kan lave dit eget hjemmelavede mel HER. Udover skræppemel er der i denne…

marts 10, 2017
Bagt havregrød

Bagt Havregrød med peanutbutter og mørk chokolade

Bagt havregrød som en sund kage Er du ligesom mig der bare elsker kage men du vil også gerne være lidt sund? Så kan denne opskrift muligvis hlælpe dig. Når man bager havregrød får den en konstistens der minder om kage og så smager det bare super…

januar 29, 2017
Nordisk taco

Nordisk Taco med Kylling salat og fladbrød

Nordisk taco som i vikingetiden Wooow jeg må sige at jeg blev overrasket over hvor gode jeg selv synes at disse fladbrøds-taco’er er! Jeg har aldrig brudt mig sønderligt meget om taco eller mexikansk mad generelt. Jeg fik vel en dårlig introduktion af det via de der…

januar 14, 2017
Rodfrugtsuppe

Lækker rodfrugtsuppe med rugbrødscroutone

Rodfrugtsuppe Lækker og cremet rodfrugtsuppe med krydrede rugbrødscroutoner og karse. En ret der hurtigt kan bikses sammen og nydes som en nem forret eller let frokost. Rodfrugtsuppe med rugbrød og sennepskorn   Print Forberedelsestid 5 minutter Tilberedningstid 15 minutter Samlet tid 20 minutter  …

januar 12, 2017