Arkiver

Xiang bing

Kinesiske xiang bing med ramsløg

Hvad er Xiang bing? Xiang bing er små traditionelle kinesiske fladbrød med fyld. Der findes mange forskellige slags fyld både sødt og salt. Hvis man ikke er så meget til kød, så er svampe et super lækkert alternativ. Man kan også bruge andre typer…

april 23, 2018
chiliolie

Hjemmelavet chiliolie

Chiliolie Hvis du har det ligesom mig, at alting bare bliver lidt bedre med en god omgang chiliolie, så er dette lige opskriften for dig. Chiliolie er noget der ofte er at finde i de asiatiske lande men det ses ofte rigtig mange steder.…

oktober 16, 2017
forårsruller

Hjemmelavede forårsruller med skvalderkål

Forårsruller med skvalderkål! Skvalderkål har i rigtig lang tid været en plante som mange ønskede gravet op med rode og smidt på et skib ud af verden. Men dette er på vej til at blive lavet om på. Skvalderkål har vokset i Danmark siden jernalderen…

juli 30, 2017
kirsebærsauce

Asiatisk kirsebærsauce

Kirsebærsauce eller Blommesauce? Denne kirsebærsauce er en fortolkning af den mere kendte, blommesauce som bruges til forskellige ting i det asiatiske køkken. Det er en “salt” sauce, ment på den måde at den ikke skal bruges i desserter men mere som en hoisinsauce, fx som…

juli 27, 2017
Dumpling opskrift

Kinesiske dumplings (Jiaozi)

Kinesiske dumplings (Jiaozi)   Print Forberedelsestid 40 minutter Tilberedningstid 15 minutter Samlet tid 55 minutter   Skribent: Stephanie S. Alemanno Hjemland: Kina Ingredienser Dumpling dej 2 dl kogende vand 4 dl fintmalet mel (Tipo 00 Hvedemel) 0,5 tsk salt Fyld 500 g svinekød 1…

marts 8, 2017
General Tho's kylling

General Tso’s kylling

 Kort om General Tso General Tho’s Kylling, er navnet på en af Americas mest foretrukne kinesiske takeaway retter. Og med god grund. Uanset hvem denne general Tso var, så havde han forstand på velsmag. Trods det meget iøjenfaldende navn,  er ingen 100% sikker på hvem han egentlig…

marts 1, 2017