Arkiver

arancini

Arancini – Med mozzarella fyld og arrabiata sauce

Arancini Arancini er italienske små fyldte riskugler paneret og friteret. Arancini kommer af de singulære ord “Arancino” som betyder lille appelsin. Dette ord kommer formentelig fra deres form og farve efter tilberedning, der minder om små appelsiner. Arancini er en gammel egnsret og det siges…

december 13, 2017
Anderagout

Anderagout af indmad med tragtkantareller og salvie

Anderagout Det er jul og det betyder, for rigtig manges vedkommende, juleandesteg. Rigtig mange kender dog det at man finder en lille plastikpose med indmad indeni sin and. Den skal da bare ud…NEJ! For guds skyld! Det er en lille pose fyldt med guld…

december 10, 2017
Græskargnoochi

Græskargnoochi med grønkål og svampe

Græskargnoochi Jeg har rigtig mange livretter og hjemmelavet gnoochi er en af dem, især græskargnoochi er noget jeg glæder mig særligt til ved efteråret. Selvom gnoochi er en af mine favoritter er det ikke alle der er helt vilde med de små pasta klumper.…

oktober 26, 2017
Græskarrisotto

Græskarrisotto – En god efterårs varmer

Græskarrisotto Jeg elsker risotto, men jeg har aldrig fået det særlig meget trods mine italienske rødder. Jeg er dog begyndt at lave det meget selv og det kræver ikke engang særlig meget at lave en god risotto fra bunden. En af mine andre rigtig…

oktober 25, 2017
hyben

Mozzarella salat med bagt hyben og strandsennep

Bagt hyben, nordiske tomater? Som barn var mit eneste kendskab til hyben rosen, når vi var på ture ved stranden og man gik og gnavede af de små røde frugter, og smed “kløpulveret” ned i hinandens trøjer. Da jeg blev lidt ældte stiftede jeg…

august 30, 2017
Grillet pizza

Grillet pizza med bagte tomater, salami og oliven.

Grillet pizza, den nye stenovns pizza Grillet pizza er en nem og hurtig måde hvorpå man kan opnå smagen fra en ægte stenovns pizza i sit eget hjem. Dejen er sprød og lækker og med en let brændt smag som man kender fra de italienske stenovnspizzaer.  Sammen med…

maj 30, 2017
Ravioli

Ravioli med ramsløg, æggeblomme og brunet smør

Den italienske ravioli Den italienske ravioli går langt tilbage. Sammen med kinesiske jouzi og vestens piroger, deler de alle lidt samme råvare og fremgangsmåde. En dej af hvede mel, fyldt med kød og grøntsager med en eller anden form for dyppelse eller sauce til.…

april 7, 2017
macaroni

Hjemmelavet macaroni

Macaroni pasta Hjemmelavet pasta kan være meget tidskrævende men når man ført har fået styr på teknikken, er det svært at holde sig fra det. Hvis man ikke er meget for at give sig i kast med almindelig bånd-pasta, kan man forsøge sig med macaroni. Teknikken…

april 6, 2017
Pasta

Pasta – Ramsløg – Fennikel

Hjemmelavet ramsløgs pasta Det er skønt med forår og hele køkkenet, inklusiv mig selv “dufter” af ramsløg. Den herlige plante, som er så sund og lækker, kan anvendes på så mange forskellige måder! Nu os i en lækker frisk pasta ret. Grønne hjemmelavede ramsløgs…

marts 30, 2017