6 nemme opskrifter med japansk pileurt

maj 6, 2019
Opskrifter med japansk pileurt

Japansk pileurts opskrifter

Kan du heller ikke får nok af opskrifter med japansk pileurts, så har jeg her samlet 6 nye og hurtige opskrifter med denne stadigt invasive og stadigt spiselige vilde plante.

Japansk pileurt med laksemouse og løgblomster

Start med at udvælge dine stængler af japansk pileurt. De skal være store og saftige men stadig møre og sprøde. En måde hvorpå man kan teste dette er ved et høste stænglerne der hvor de selv knækker af. Lidt ligesom med asparges. Lav nu en lækker laksemouse ved at blende røget laks med en smule piskefløde og creme fraiche. Kom moussen i en sprøjtepose (eller frysepose hvor man klipper et hul i enden), og påfør moussen i de halve stængler af japansk pileurt. Drys med ramsløgsblomster og SPIS!

Græsk yoghurt med kompot på japansk pileurt

Hvis du elsker rabarber kompot, så vil du elske denne her! Den er nemlig gratis! Brug den vilde kompot sammen med en god portion græsk yoghurt og spis den som et mættende morgenmåltid eller en mindre sød dessert. Man kan også udvide sin opskrift med jordbær eller almindelig rabarber. Du kan finde en udvidet opskrift på kompotten HER.

Som topping kan du bruge din yndlings granola, mysli, nødder eller crumble. Ligesom en god rabarber crumble toppede jeg min yoghurt af med min egen hjemmelavede crumble med friske rønneskud, se hvordan du laver den HER.

Japansk pileurt suppe med ramsløgsolie

Start med at rengøre og udvælge dine stængler. De skal være nye og sprøde skud så vi undgår for mange fibertråde i suppen. Hak dem nu i mindre stykker. Steg de lethakkede stængler med andre urter som ramsløg eller skvalderkål og kom en smule vand herved. Lad grøntsagerne koge til de er helt bløde og tilberedte. Tilsæt fløde og lad det koge i yderligere 5 minutter. Blend nu suppen og kom den igennem en sigte så den bliver silkeblød! Server din suppe med creme fraiche og ramsløgsolie som du kan finde opskriften på HER.

Japansk pileurt salat med røget laks, rygeost og sandløg

De første nye skud af japansk pileurt er de allerbedste! Brug dem i en lækker og frisk salat med røget laks og en rygeost creme. Cremen laves ved at blande rygeost med en smule piskefløde så den bliver mere luftig. Top salaten af med finthakkede vilde sandløg eller purløg.

Japansk pileurt drink

Lav en lækker drink på saften fra japansk pileurt kompot (se ovenfor) og gin. Fyld halvdelen af glasset med isterninger og kom 4 cl saft plus 4 cl gin herved. Fyld nu glasset med tonic eller almindelig danskvand.  Brug en stængel som sugerør det fungere glimrende og ser smukt ud!

Basis snap med japansk pileurt og sødskærm

Er du helt vild med rabarber og lakrids så skulle du prøve denne udgave basis snaps med japansk pileurt og sødskærm. Rengør urterne og kom dem i glasset. Lad snapsen trækker i mindst 5 dage eller flere uger, alt efter hvor intenst du ønsker smagen skal være.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar