4 måder at folde dine dumplings

marts 9, 2017
dumplings

Forskellige folde-teknikker

Du vil måske spørge…Hvorfor findes der så mange forskellige folde tekniker når det kommer til dumplings? Det er nok mest et spørgsmål om æstetik. Der findes så mange forskelige lande og regioner i Asien og derfor også rigtig mange forskellige folde-metoder. Det kan være svært i starten at ramme den helt rigtigt, men så er det heldigt at man altid laver mere end 10! Nedenunder viser jeg 4 forskellige folde teknikker, både nemme og svære, som du kan forsøge dig med.

Find opskriften på dumplings HER

1)

En lidt anderledes teknik som kan være virkelig smuk hvis den er knivskarp! Den er forholdsvis lige til men dog den sværeste at få helt rigtig efter min mening. Lukningen bliver nærmest flettet sammen og enderne drejet til sidst. Husk at duppe kanterne med vand! God til at stege på panden i olie efter dampning.

2)

Fra den sværeste, til den nemmeste. Denne teknik er den jeg bruger hvis jeg ikke lige orker at være super kreativ med mine dumplings. Husk at duppe med vand i kanterne. God til dampning.

3)

Denne teknik minder meget om italienske tortellini, bare uden hullet i midten. Den er også en af de nemme men husk den lille dråbe vand for at holde sammen på det hele til sidst. God til kogning og dampning.

4)

Her er nok den mest almindelige folde teknik, men også en af de lidt mere krævende. Dup dejen med lidt vand i kanterne og hold tungen lige i munden! God til at stege på panden  i olie efter dampning.

VOILÁ!

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar